уеб дизайн студио

Имаме си ново лого!

Имаме си ново лого!

Ние от Slavov Studio можем да се похвалим с развитието на нашия бранд, като направихме една важна крачка - променихме визията на нашето лого.
Както знаем, логото е една съществена част от цялостното разпознаване на фирмите и марките, сред общата маса. Можем смело да твърдим, че успешното лого е лицето на всяка фирма. То трябва да бъде разпознаваемо, да отключва асоциация и да отговаря точно на дейността на компанията, за която е създaдено. Асоциацията може да бъде всякаква - знакова, буквена или цветова. Типичен пример за асоциативна лога са тези на компании като Мерцедес или Кока-Кола. Със сигурност няма човек на земята, който да не знае как изглеждат логата на тези корпоративни гиганти. Затова логото е много важно, то определя Вашата брандова идентичност. 

Логата сами по себе си могат да съдържат буквено изписване на фирменото име, да бъдат придружени (или не) с графично изображение; да бъдат цветни или монохромни. Но най-важно е логата да „разказват“, да развихрят въображението, да замислят. Това може да се постигне, както чрез графично изобразяване, така и чрез цветово. Често най-успешните лога са тези, които без излишно претрупване, без различни цветове и сложно графично изобразяване, говорят сами за себе си. През последите години, тенденцията е към шрифтово изписване, двумерно изобразяване, цялостно опростяване, линейност, геометрия, чисти цветове и „тънка“ заигравка с ума.
И така, ние от Slavov Studio, решихме, че, за да продължим развитието си  като име, трябва да развием и досега съществуващото лого. Това само по себе си е важен елемент от израстването на всяка фирма. Старото ни лого изглеждаше така:

Това е едно красиво лого, с приятен графичен елемент, но за съжаление създава погрешни впечатления у някои потребители.
Преди да създадем новото ни лого, за нас беше важно да отговорим на следните въпроси: Как точно искаме да се развива нашата фирма? и Как искаме другите да ни разпознават?
Тъй като сме насочени най-вече вразработката на уеб базирани софтуерни решения, мобилни приложения и дигитален маркетинг, решихме първо да премахнем думата Design, която дълги години беше част от името ни.Дизайнът е неразделен елемент от целия работен процес в нашата фирма, но решихме визията на логото ни да бъде по-глобална, избягвайки акцента върху думата “дизайн”.
Следваща стъпка бе да решим, дали искаме да запазим част от досегашното лого или да работим върху нов дизайн? Ето и част от първите варианти:

   

След дълги дискусии и няколко идеи, преценихме, че досегашната визия е достатъчно разпознаваема и добра, за да си позволяваме експерименти, които може да доведат до негативно развитие и възприемане на фирмата ни. Решихме, че трябва да запазим шрифта, като внесем някои промени:

  • Премахнахме графичното изображение
  • Направихме визуално заиграване
  • Променихме шрифта едва забележимо, за нуждите на нашата идея.

И резултатът е чудесен!

Имаме си изчистено, спазващо фирмените традиции лого, което обаче говори и за стремеж към нови успехи в сферата, в която се развиваме.

Идеите застъпени в него са:

  • Запазване на шрифтовата идентичност с предходното лого
  • Вмъкване на „ / “ елемент, който има няколко роли: да раздели визуално думите Slavov и Studio, което се случва и в почти идеалния център на логото, затова допринася към естествения баланс. Знакът прави и пряка връзка с уеб и програмирането, които са основна дейност на фирмата ни.Този елемент следва и цялостния наклон на изписването на буквата V, без да нарушава по какъвто и да е начин шрифтовия дизайн и визуалния баланс между елементите.
  • Премахнати са главните букви, за да не „натежава“ визуално в посока ляво.
  • Направено е подравняване на всички букви и елементи по горна линия на логото, за да няма визуално дразнение на окото.
  • Логото е в почти перфектно съотношение височина към дължина 1:6.
  • Между буквите е „вмъкнат“ въздух, който олекотява визуално логото и улеснява цялостното му възприемане дори и в по-малки размери.
  • В дясната част, на буквите “..io ”, е премахната точката към “ i ”, за да няма дразнещи елементи, а и защото буквеното изписване визуално олицетворява цифрата 10. А Slavov Studio ще отпразнува своите 10 години през 2018. Разбира се символизира и бинарната бройна система, основа на цялата ера в която живеем.

Ще се радваме да споделите с нас какво мислите за нашата нова визия на логото? А ако Вашият бизнес все още няма лого, свържете се с нас, за да обсъдим идеи и да Ви да дадем най-доброто предложение.