уеб дизайн студио

Какво представлява page 404 и защо е важно тя да бъде атрактивна?

Случвало ли ви се е, когато обхождате някой уеб сайт в търсене на желаната информация, да попаднете на досадната 404 page?
Може би мнозина от Вас си задават въпроса, какво точно представлява тя?
Page 404 е съобщение за страница, която не е достъпна или казано на компютърен език Hipertext Transfer Protocol (HTTP) код в компютърните комуникации, който показва, че клиента е достигнал до сървъра, но той от своя страна не открива, това което е зададено. Това може да се дължи на несъществуваща или изтрита страница, или счупен линк.

Когато комуникираме през HTTP, от сървъра се изисква да отвърне на молбата на клиента. Т.е. вие очаквате да откриете уеб страницата, която търсите в браузъра. Ако това не се случи, page 404 излиза наяве. Първата цифра индикира клиентска грешка, като некоректно изписан URL адрес, например. Вторите две цифри отчитат специфичните грешки, които са се появили. Употребата на HTTP трицифрения код наподобява на кодовете в по-ранните протоколи като FTP и NNTP. Но е важно 404 грешките да не се бъркат с DNS такива, които се появяват когато URL-то се отнася към името на сървър, който не съществува. Трицифрения код е последван от т. нар. разчетима фраза, която обяснява причината, заради която не може да се открие страницата.

Но как да направим тези страници атрактивни, за да създадем по приятно потребителско преживяване?
Някои фирми са решили този проблем. Колкото и да не ви се вярва, това е възможно и може да го направите и Вие! Kогато тези страници са направени добре, те играят ролята на мини посланици на самия уеб сайт. Те говорят за цялостното обслужване на сайта и показват до колко той е насочен към хората. Ето защо, в тази статия решихме да обърнем внимание на това, защото според нас всеки издържан сайт трябва да разполага с подготвена, уникална и впечатляваща страница 404. Защо е важно да инвестирате в нея? Защото потребителите са Вашите потенциални клиенти, а сайта е Вашето онлайн представяне пред тях. Ето защо трябва да сте помислили за всичко, дори за страниците, на които не е желателно хората да попадат. Направете ги иновативни, под формата на игри, анимация, забавни снимки, послания, шеги и т.н. Така ще умилостивите потребителите и те няма толкова да се ядосат, когато не открият това, което търсят. Вложете своето въображение и може да се превърнете във впечатляващ пример за много хора и дори конкуренти. В някои развити страни има цели отдели, които се занимават със създаването на такива страници за различни фирми. Затова не се колебайте и се доверете на Slavov Design Studio за Вашето перфектно онлайн присъствие.