уеб дизайн студио

Какво трябва да знаем преди да създадем мобилно приложение?

В момента има изобилие от идеи за мобилни приложения. Предлагаме Ви няколко неща, които да обмислите, за да бъдете сигурни в себе си и да сте добре подготвени, преди да преминете към действие.
Много често добрите идеи идват и си отиват, затова бъдете готови да си записвате, когато Ви хрумне нещо страхотно. Никога не се знае какво може да излезе от това. Възможно е дори да поставите началото на гениален проект, свързан със създаването на страхотно мобилно приложение.
Но какво е хубаво да направите преди това?

 

Направете проучване

Опитайте се да съберете колкото се може повече информация свързана с индустрията, в която се подвизавате, за да сте наясно с какво точно се захващате. За да сте в час с модните тенденции в бранша, разгледайте и анализирайте някои от топ мобилните приложения, които вече са на пазара. Изяснете към кои категории ще спада Вашият app, за да структурирате своето браузване. Открийте 5-те най-авторитетни приложения в Google Play и в iTunes App Store. Проучете как са успели те да достигнат до това високо ниво? Потърсете проблеми в изявата им и ги анализирайте. Ако установите грешки, изкарайте ги наяве и се постарайте да ги избегнете.
Помнете, не се обезкуражавайте от това, което може да прочетете или да срещнете по пътя си. От сега Ви казваме, няма да е лесно. Каквото и да се случи, бъдете фокусирани, устойчиви и винаги вдъхновени. Опитайте се да подхождате критично към всяка идея и се възползвайте от всичко, до което се докопате, стремейки се да осъществите своите цели и виждания.

 

Опознайте своите потребители

Трябва да разбирате обществото, което искате да обслужвате. Помислете кой би извлякъл най-голяма полза от вашия продукт? Открийте кои са потенциалните потребители и разберете за техните желания и проблеми, с които се сблъскват. Това може лесно и бързо да го направите, използвайки различни форми за допитване като анкети, например. Идентифицирайте желанията и нуждите на хората, разберете за причините, които ги предизвикват и предложете иновативни решения.

 

Избирайте разумно платформата

Как потребителите биха използвали Вашето съдържание, ще повлияе за установяване на първоначалната платформа. Изберете тази, която най-ефективно би представила Вашето съдържание и то на точната целева група. Ако приложението Ви съдържа много текст или изобилие от полета за попълване, по-добре изберете уеб. А ако целта Ви е, с приложението да се работи максимално бързо и лесно, докато потребителят е в движение, използвайте мобилна платформа. Имайте предвид, че добре направените уеб приложения също могат да осигурят адекватно преживяване през мобилните браузъри.

 

Започнете от най-ниското стъпало

Става дума за т.нар. MVP - минималния жизнеспособен продукт или minimum viable product. Това се отнася за всеки продукт, който е с минимален брой характеристики, които обаче са достатъчни, за да удовлетворят всеки потребител. Не се стремете да използвате бляскави и тежки характеристики, за сметка на някои важни ключови функционалности. Със сигурност ще научите много докато изграждате своето MVP. Понякога приложението може да не отговори на Вашите очаквания, чисто визуално и функционално и да се наложи да отделите отново време за редизайн на Вашето UI/UX. В други случаи, всичко може да изглежда точно както сте си представяли, но потребителите да не са никак впечатлени. Това са някои от върховите моменти в изграждането на приложението, до които може да стигнете, но със сигурност биха Ви помогнали да откриете правилния път.

 

Програмиране

Наемете фрийлансър разработчик или софтуерна фирма, които да Ви помогнат с програмирането на приложението. Убедете се предварително, че те имат опит в тази индустрия, както и в създаването на бъдещите параметри, от които app-ът Ви ще се нуждае. Така Вие ще получите един много добре написан код, който да разгърне пълния потенциал на приложението Ви.

 

В края на краищата Вашето щастие и увереност, зависят от очакванията, които имате. Убеждението, че процесът по изграждането, на което и да е мобилно приложение ще протече напълно гладко, е доста опасно. Имайте предвид, че това е много особен процес, който изисква търпение. Бъдете с ясно съзнание и готови за всичко.

Ако търсите фирма, която да създаде и разработи Вашата идея за мобилно приложение, свържете с нас.