уеб дизайн студио

Защо рекламата в социалните мрежи се превърна в революционен начин за разрастване на бизнеса?

Кое е едно от нещата, които правите, когато се събудите?


Знаете ли, че около 70% от хората по света, поглеждат в своя профил във Facebook още преди да са отпили от сутрешната чаша с кафе? Някои го правят когато се събудят, излежавайки се в леглото, други докато закусват или докато пътуват към работа. Да не говорим, че някоя "минутка" от работното време е немислимо да не премине в тайно прокрадване във Facebook, Twitter или Instagram. Много често, само за да споделите колко Ви е ядосал шефа, какво ядете, как се чувствате, с кого сте, е един чудесен повод за отпускащо прекарване в някоя от социалните платформи.

В тази връзка, как да не рекламираме там даден бизнес?! Добрите маркетолози биха определили това като трагедия за едно стартиращо работно начинание или за популяризирането на вече съществуващо такова. Социалните мрежи са най-мощният и революционен подход, който да използвате, за да издигнете вашият бизнес до космически висоти! Защо? Защото там са всички!

Там са потребителите и Вашите бъдещи клиенти. Въоръжени с едно професионално присъствие, качествен продукт и готовност да бъдете много близо до потребителите, са ключовите фактори които да Ви помогнат да се превърнете в успешен и здраво позициониран бранд. Идеята е да бъдете близо до хората, да ги познавате, да знаете какво търсят и да им предложите решения на проблеми, които ги вълнуват.

Рекламите в социалните мрежи не са глас в пустиня, както много считат, а силно оръжие за привличане на внимание и за директен контакт с хората и превръщането им в потенциални клиенти. Създаването на една качествена рекламна кампания преминава през внимателно изясняване на идея, послание, определяне на целева група, изпълнение и анализ на резултатите. През последните години все повече фирми се ориентират към рекламиране в социални мрежи, защото там те могат да правят това напълно безплатно.

Разбира се, Facebook дава възможност да достигнете бързо и до по-широк кръг от хора, ако се възползвате от платените рекламни публикации. За един прясно стартиращ бизнес, това се явява бърз източник на висок трафик, както към сайт или онлайн магазин, така и за генериране на голям поток хора към страницата в дадената социална мрежа. Ето защо не бива да се лишавате от тази невероятна възможност! Инвестирайте в съвременен онлайн маркетинг, за да подобрите Вашето бизнес положение и продажби.