уеб дизайн студио

Защо UI дизайнът е толкова важен?

UI дизайнът е като "шега". Но когато някой не схване шегата и се наложи да я обясните, не е добре.

Дизайнът на потребителския интерфейс (UI) играе важна роля в начина, по който потребителят взаимодейства с продукт или дадена услуга, поставени в дигиталното пространство. Този продукт може да бъде уеб сайт, app или определен вид съдържание. Независимо какво предлагате, Вие винаги трябва да се стремите към UI дизайн, който да Ви помогне да задоволите нуждите на потребителите и да постигнете целите си. Чувството за естественост и интуитивност е това, което прави уеб сайта Ви приспособим. Това помага на всеки посетител свободно да се движи в него и да открива онова, което му е нужно. Като цяло добрият UI дизайн е ключов способ в увеличаване на конверсиите, както и в следните няколко важни направления:

 

Продажби

Всички знаем, че това е основната цел, която всеки собственик на продукт или услуга преследва. За да имаме много продажби са важни не само продуктът и неговата цена, но и начинът, по който те са представени в пространството. Когато се създава дизайн, стремящ се към продажби, добрият дизайнер ще използва всички възможни знания и действия, които да помогнат за постигане на целта. Важна част от това е адекватното и ефективно поставяне на Call to action бутони. Цените трябва да са поставени на видими места, а размерът на продуктите, които ще се визуализират, трябва да са със съобразена големина.  Всичко има значение, за да започне Вашият продукт да се продава.

 

Привличане на нови хора

За по-малки страници, които съдържат контактна форма, дизайнът трябва да бъде представен по атрактивен начин, така че да подканва към регистрация всеки потребител. Важна част от това е внимателното предварително обмисляне на броя полета, които трябва да притежава тази форма, изображенията, вида шрифт, цвят и т.н. Целият пакет съществени особености оказва важно влияние на поведението на потребителите.

 

Увеличаването на приходите от реклами

За да увеличите броя на преглеждания на страници, от които паралелно да се увеличат приходите от реклама, имате нужда от добър UI дизайн. Без него това е почти невъзможно.  Един от начините да го постигнете е да направите дизайна така, че да не затруднявате посетителите да навигират през него, а да ги улесните да правят всичко свободно и без притеснения. Хубаво е съдържанието да е направено по начин, който да подканва посетителите да споделят, посредством бутони и фрази. Някои дизайнери се придържат към т.нар. интуитивен UI дизайн, който автоматично предлага полезни теми и продукти, според предпочитанията на всеки потребител. Целта е сайта Ви да бъде богат на полезна информация, която да се споделя и рекламира лесно, за да имате по-голям обсег.

 

Изграждане и подчертаване на бранда

Когато имате уеб сайт възможността хората да Ви откриват се увеличава. Когато те попаднат там, ще се сблъскат с Вашия бранд и ще имат шанса да изградят своето първо впечатление. С интуитивния UI дизайн Вие имате реалния шанс да блеснете и да постигнете целите си. Утвърждавайки своя бранд, ще бъдете една крачка по-напред от конкурентите си, ще изградите стабилно доверие, хората ще Ви харесват и предпочитат.

 

Ние от Slavov Studio с удоволствие бихме обсъдили идеи за създаването на перфектния дигитален продукт за Вас, който да работи и да Ви помага в успешното бизнес развитие. Не се колебайте да се свържете с нас!