уеб дизайн студио

Дали Вашият уеб сайт има всичко необходимо?

Ако вече имате съществуващ сайт или планирате да разработите такъв в бъдеще, е много важно да разберете характеристиките, които могат да направят крачка назад или крачка напред в ефективността на Вашата онлайн инвестиция. Непривлекателен или лошо построен сайт ще направи повече негативи за Вашия бизнес, отколкото да помогне. Ние ще разгледаме петте общи компонента, включени в уеб сайтовете и дизайна, които го правят успешен.

Ключови елементи на ефективния Website:

Външен вид

Сайтът трябва да бъде визуално привлекателен за посетителите Ви. Не забравяйте, че този сайт е отражение на Вашата компания, предлагаща своите продукти и услуги.Един визуално атрактивен уеб сайт е много по-вероятно да генерира положително впечатление и да запази посетителите си. Тъй като и големи и малки предприятия продължават да хвърлят услия и инвестиции в представянето си в интернет, Вашето предизвикателство е да привлече и задържи вниманието на потребителите. Ето някои полезни насоки за разработване на атрактивен уебсайт.

  • Добро използване на цветовете. Една подходяща цветова схема ще има около 2 или 3 основни цвята, които се сливат добре и създават правилно настроение или тон за Вашия бизнес.
  • Текст, който лесно се чете. Използвайте шрифтове, които са лесни за четене и са достъпни на повечето от днешните компютърни системи. Дръжте размера на шрифта достатъчно голям, за да може хората да го четат, но не прекалено голям, че да е дразнещ.
  • Смислена графика. Графиките са важни, тъй като те придават визуално разнообразие на иначе скучните текстови страници. Въпреки това, не претоварване всяка една страница с повече от 3 или 4 изображения.
  • Качествени снимки. Един прост начин за подобряване на един външен вид е да се използват висококачествени снимки. Високото качество на изображението на продукта е особено важно за онлайн търговията.
  • Простота. Направете Вашия сайт лесен и приятен за използване. Не го претоварвайте с прекалено сложен дизайн, анимации или други ефекти, само за да впечатлите зрителите си.

Съдържание

Заедно със стила, Вашият сайт трябва да има и качествено съдържание. Важно е да се помни, че аудиторията Ви посещава Вашата страницата търсейки полезна информация, за да вземе решение и да се възползва от Вашите продукти или услуги, така че на интернет страницата Ви трябва да има пълна и актуална информация. Ето някои насоки за постигане на това:

  • Кратко и организирано. Обозначете ясни теми и разбийте Вашия текст на малки подточки, за да не отегчите посетителите си с дълги текстове.
  • Редовно актуализиране на съдържанието. Никой не обича да чете едно и също нещо отново и отново. Статичното съдържание няма да донесе посетители към Вашия сайт!
  • Помислете за помощ от професионалист. Освен ако не сте особено добър писател, помислете за използването на професионалист, който да пише или редактира съдържанието на текста.
  • Правопис. Не искате да бъдете запомнен с правописни грешки, неправилна граматика или пунктуация, тъй като те са непростими за една интернет страница.

Функционалност

Всеки един компонент на Вашия сайт трябва да работи бързо и коректно. Зле построените компоненти само ще оставят посетителите Ви разочаровани и е по-вероятно да напуснат сайта. Всичко трябва да работи, както се очаква, включително хипервръзки, контактни форми, търсене в сайта, и т.н.

Ползване

Важен и често пренебрегван компонент за успешен уебсайт е неговата степен на използваемост. Вашият сайт трябва да бъде лесен за четене и навигация за всички посетители. Насоки:

  • Простота. Най-добрият начин да се запази вниманието на посетителите на Вашия сайт е чрез ценно съдържание, добра организация и атрактивен дизайн. Организирайте Вашия сайт простичко.
  • Бързо зареждане на страниците. Страницата трябва да се зареди за 20 секунди или по-малко, в противен случай рискувате да загубите около половината от потенциалните си клиенти.
  • Минимално превъртане. Това е важно да се помисли за началната страница на Вашия сайт. Създаване на връзки от главната страница, за да се прочетете повече за дадена тема.
  • Последователно оформление. Оформлението на сайта е изключително важно за лесноо му използване. Бъдете последователни и повторете някои елементи в целия сайт.
  • Видна и логична навигация. Поставете Вашите елементи от менюто в горната част на вашия сайт. Ограничете елементите на менюто до 10 или по-малко. Не забравяйте, че вашите посетители в повечето случаи бързат и не си правят труда да издирват информация.

Оптимизация за търсачки (SEO)

Има стотици насоки за ефективна оптимизация на уеб сайтове, и ние няма да се задълбочааваме. За начало, следвайте тези прости правила:

  • Използвайте в заглавията вашите важни и често използвани думи.
  • Леверантните си връзки - използвайте Вашите ключови думи в текста на връзката.
  • Включете изобилие от писмено съдържание в HTML формат. Да не се използва Flash или JavaScript за вашите навигационни елементи.

Въпреки, че сме нахвърлили едва повърхността на това, което прави един сайт ефективен, като следвате тези прости инструкции, Вие ще сте в правилната посока. Чувствайте се свободни да се свържете с нас и да обсъдим Вашия бъдещ уеб сайт или подобряването на сегашния Ви. Ние ще се радваме да Ви бъдем полезни с нашият опит в бранша.