уеб дизайн студио

Какво трябва да знаете за респонсив уеб дизайна?

Респонсив(адаптивен) уеб дизайна набира скорост тази година. Ако Вие възнамерявате да имате уеб сайт, по-добре да го направите адаптивен.

И така, какво точно прави един уеб дизайн адаптивен? Респонсив уеб дизайна се регулира в зависимост от различните размери на браузъра и устройството. Той е познат от няколко години, но сега набира огромна популярност. Адаптивните уеб сайтове са комбинация от гъвкави снимки, меню и мрежови настройки, за да се поберат на екрана, на който сайтът се разглежда.

Респонсив дизайна е повече от модерно течение

Респонсив дизайна е популярен сега, защото се увеличи много броя на таблети и смартфони на пазара. Броят на потребителите, които използват интернет чрез устройство различно от настолен компютър бързо се увеличават, поради което е необходимо уеб разработчиците да мислят в друга посока и сайтовете да бъдат гъвкави и адаптивни.Разнообразието от различни форми и размери на мониторите продължава да се разширява. Тези фактори са достатъчни, за да набират скорост адаптивните дизайни и да се превърне в стандартна практика за разработчиците. Все повече потребители очакват и изискват всеки сайт да работи добре от устройство на устройство. С адаптивен дизайн няма нужда от няколко уебсайта или пренасочване към такива, които са предназначени само за мобилен телефон или таблети. Това може да направи и актуализациите много по-прости, защото една актуализация ще бъде предназначена за всички устройства.

Респонсив дизайна не е мобилна версия

Въпреки, че респонсив(адаптивен) дизайна е чудесна техника за гъвкавост на съдържанието за мобилни устройства, това не е мобилна версия. Респонсив дизайна е "цялостния уеб дизайн". Най-добрите адаптивни сайтове могат да бъдат разглеждани като такива, които са предназначени за настолни компютри в различни резолюции. Същите тези сайтове изглеждат невероятно на таблети, на стандартни и ретина дисплеи и смартфони.

Навигацията е ключът

Ерата на падащото меню може да се каже, че свърши. Опростената навигация е ключова характеристика на много адаптивно проектирани сайтове. Падащите менюта не работят много добре с докосване. Навигацията трябва да работи за потребителите, които кликват и за тези, които докосват екраните. По-големите навигационни елементи също са все по-популярни.При проектирането на навигация, трябва на първо място да се помисли за най-малките размери, при които ще се използва. Дизайна на навигационните елементи трябва да работи и на най-малките и най-големите екрани, като могат да се добавят допълнителни елементи за по-големи размери.Ключът е да се запази дизайна прост и лесен за разбиране във всякакъв тип екрани и размери. Потребителите трябва да имат възможност бързо да разберат, как да използват един сайт, за да бъде ефективен.

Респонсив дизайна е добър за SEO-то

Респонсив дизайна подобрява Вашата SEO оптимизация за търсачки, защото всичко е на едно място с един URL, за разлика от много страници, които насочват към мобилни формати. Пренасочването отнема трафика от основния сайт и затруднява рекламните кампании. Също така не се притеснявате, че актуализациите са направени на едно място, но не и на друго, или че връзките пренасочват неправилно.Друго предимство е, че за анализи и събиране на данни, не е нужно да следите множество URL адреси и пренасочвате в допълнение към основния сайт или URL. Адаптивната страница може да събира анализи независимо от устройството на потребителя. Трябва да се спомене най-важната причина респонсив дизайните да са толкова използвани в момента. Google наказва строго сайтове, които не са адаптивни към мобилни устройства, като не ги индексира. Това беше въведено пред 2015г.

Респонсив дизайна ще се развива

Респонсив уеб дизайна е част от развиващ се процес. Технологиите и потребителските навици се променят с новите устройства на пазара, като добрите практики се развиват и мрежата се приспособява.

Важно е да реализирате Вашият уеб сайт с адаптивен дизайн, за да го позиционирате на предни места в Google и за да може да се използва на всяко едно устройство от потребителите Ви. Свържете се с нас и можем да обсъдим редизайна на Вашия сайт или направата на нов с респонсив уеб дизайн.