уеб дизайн студио

Кога идва времето да си направите нов сайт?

Имате уеб сайт и се радвате на ползите, които Ви носи, но се замисляте, дали е все още достатъчно добър? Тези, които искат да задържат посетителите си с актуалните тенденции и технологии, често прибягват към редизайн на техния уеб сайт. Съществуват и такива, които правят редизайн на сайта си само, когато е абсолютно необходимо.

Ако сайтът е построен преди няколко години и това става ясно от дизайна и технологичния му вариант, вероятно получавате имейли или обаждания от уеб маркетингови мениджъри с предложения за преустройство на Вашия сайт.

Но в края на деня Вие сте човекът, който трябва да вземе решение за това, дали иска редизайн на уеб сайта си или да бъде щастлив с наличния. Затова Ви предоставяме няколко съвета, които да Ви помогнат да направите това решение.

  • Според изследване направено онлайн, става ясно, че първите няколко секунди от престоя във Вашия сайт е това, което създава дълготрайно впечатление. По този начин, ако един уебсайт изглежда остарял или непрофесионално, е много вероятно да повлияе на цялостния облик.
  • Всички персонализирани графики (GIF или флаш анимации) на интернет страницата вече не вършат същата си маркетингова стратегия. Много е вероятно Вашата бизнес стратегия да се е променила през годините, с евентуално отпаднали или нови продукти и услуги. Сайтът трябва винаги да бъде актуален и да има коректно и правилно послание. Следователно, ако на сайта вече не се прави това, той не изпълнява целите си.
  • Ако установите, че презентацията на Power Point на Вашата фирма или брошура няма много общо с това, което е на Вашия сайт, има причина за безпокойство. Точно както е необходимо да се актуализират брошурите Ви, по същия начин уебсайта трябва да бъде поддържан в актуално състояние, иначе брошурата и сайта Ви ще изглеждат като две различни фирми.
  • Не е нужно да сте ракетен инжинер, за да разберете, че Ви е необходим уеб сайт, който е в състояние да виждате и на мобилни устройства. Преди уеб сайтовете не са се правили респонсив, но един бърз поглед на статистиката ще Ви покаже, че мобилните потребители на интернет надвишават тези на други платформи. Ако Вашият сайт не се зарежда лесно на мобилни устройства, има вероятност да загубите много потенциални клиенти.
  • Ако Вашата настояща интернет страницата е построена преди много време, е вероятно да има излишни функции. Ако това е така, може Вашия сайт да е бавен. Изключително важно е Вашия сайт да има едно добро представяне, необходимата функционалност и бързина.

Тези точки са предназначени само като ориентир. Те предоставят информация за това, как някои неща са се променили през последните няколко години и кои функции са с по-голям приоритет пред други. Така в края на деня, това Ви улеснява да вземете правилното решение въз основа на състоянието на Вашия сайт. Едно нещо, в което можете да бъдете сигурни е, че от жизненоважно значение за всеки бизнес е да има интернет страница.