уеб дизайн студио

Няколко причини, поради които не бихте искали да имате WordPress сайт

Защо WordPress е любимата платформа за изграждане на уеб сайтове?

Има над 70 милиона уеб сайта, работещи на WordPress и почти половината от топ блогърите в света го използват. Несъмнено това е един от най-популярните и препоръчвани платформи в онлайн пронстранството. В действителност, ако сте нов в онлайн технологиите, ще бъдете почти убеден, че WordPress е единствената възможност за създаване на блогове и уеб сайтове.

Добрата новина е, че не е!

Тази статия не е написана, за да атакуваме WordPress, а за да Ви накараме да осъзнаете, че само защото WordPress е известен, не е задължително да го използвате. Важно е да обърнете внимание на предимствата и недостатъците и да обмислите възможността за използване на алтернатива.

Тук са 5 основателни причини,поради които не бихте искате да използвате WordPress за изработка на уеб сайт:

  1. WordPress може да бъде много уязвим

Номер едно недостатък е, че потребителите не са наясно, че могат да бъдат уязвими. WordPress е с отворен код и разчита на една общност от разработчици, които да изграждат теми и плъгини. Всяка тема или плъгин, който използвате на Вашия WordPress сайт е написана от хора, които WordPress не следи и контролира, което означава, че може да има грешки в кода. Също така, WordPress е уязвим към хакерски атаки. За да предотвратите това е нужно да се инсталира плъгин, който да се противопостави на тази атаки.

  1. Може да Ви излезне много скъпо

Да, правилно сте разбрали.  WordPress е безплатен и можете да го изтеглите и инсталирате. Но ако искате Вашият уебсайт да е правилно проектиран, винаги активен и многофункционален, то тогава трябва да си заплатите. В противен случай ще приличате на останалите 70 милиона WordPress сайтове и няма да имате запомняща се визия. Също така с многобройните актуализации на WordPress, е въпрос на време, преди да се е оказало, че имате проблем с остарелия дизайн и ще трябва да закупите нов. Единственото решение от това е, Вие самият да сте дизайнер.

  1. Трябва постоянно да актуализирате Вашият сайт

Като се има предвид честотата на WordPress актуализациите и проблемите със съвместимостта, които идват с нея (актуализиране на плъгини и др), тогава това да имате WordPress сайт не е непременно нещо добро. С всяка актуализация, рискувате проблеми с Вашия шаблон и някои от Вашите плъгини, за които сте давали пари. Не можете да използвате WordPress, без постоянно да го актуализирате и трябва да бъдете готови да направите промени в своя шаблон или плъгини, когато се актуализират. Ако имате бюджет, дизайнер или програмист, за да се справяте с тези актуализации, WordPress е страхотен. В противен случай, може би бихте искали да се придържате към използването на други решения.

  1. WordPress използва много ресурси

За да бъде WordPress ефективен, Вие често ще трябва да инсталирате много плъгини.
Основната инсталация на WordPress е безполезна и изисква една тема и най-малко няколко приставки, за да работи ефективно. На пръв поглед, това не е кой знае какъв проблем, но колкото повече WordPress плъгини инсталирате, толкова по-бавен става Вашия сайт. Ако не се намери качествено WordPress хостинг решение, рискувате да бъде прекратен Вашия хост, ако получите много посетители и използване WordPress на споделен хостинг.

  1. Можете да имате проблеми с Вашата SEO оптимизацията

Ако сте напреднал SEO специалист, това няма да е проблем, но не всеки притежава този вид знание. Повечето от хората, които четат тази статия, най-вероятно не са знаели това до днес, но WordPress причинява известни проблеми със SEO оптимизацията и трябва да бъдете много внимателни. Препоръчително е да се обърнете към специалист, който да Ви помогне в това начинание.