уеб дизайн студио

Няколко цветови тенденции при сайтовете през последните години

Цветовете са изключително важни при дизайна на един сайт и въздействието, което се цели с него. Ето няколко от най-големите тенденции при цвятовете в уеб дизайна.

Тъмните нюанси:

Тъй като по правило е по-трудно да се чете нещо на тъмен фон, тъмните цветове обикновено са като акцентиращи цветове по отношение на дизайн на сайта. Използването на много тъмни цветове като черно, тъмно кафяво и тъмно синьо в сайта привлича вниманието към съдържанието. Като цяло по-тъмните цветове обикновено се използват, за да излъчват лукс или изтънченост.

Ярки пастелени цветове със сиви нюанси:

Към основният сив цвят се добавят пастелни нюанси, за да може уебсайтовете да са по-интересни и по-привлекателни за четене. Сивите нюанси се комбинират с ярките цветове, осигуряващи голям контраст и даващи модерен и практичен вид на сайтовете.

Вдъхновение от природата:

Зеленото обикновено създава чувство на уют и хармония. Ако ние добавим някой от нюансите на зеленото в дизайна на сайта, посетителите му ще чувстват спокойствие докато го разглеждат. Нюансите на зеленото щадят очите и предотвратяват умората им. Ярките цветове като синьо и жълто също са широко използвани в уеб дизайна през последните години.

Едноцветен дизайн:

Другата тенденция, която е често срещана при уеб дизайн на сайтове, е използването на един цвят за постигане на максимално изчистен вид. Изградени са доста интригуващи уеб сайтове с изпозването на минимално количество цветове.

Заключение:

В зависимост от въздействието, което целите да притежава Вашият сайт, Вие избирате коя цветова тенденция да следвате. Разбира се сайта е отражение на Вас и Вашата фирма и това трябва да се вземе в предвид при избора на дизайн и цветово съчетание, за да изглежда адекватно в очите на посетителите и клиентите Ви. Във всеки случай тази част от изработката на сайта не трябва да се пренебрегва.

Чувствайте се свободни да се свържете с нашия екип и да обсъдим дизайна за Вашият сайт.