уеб дизайн студио

Уеб дизайн тенденции за последните години

Тенденциите за дизайн на уеб сайтовете постоянно се променят. Непрекъснато излизат нови идеи и технологии, с които се променят стандартите и разбиранията за добре изграден уеб сайт. След изискванията на Google за мобилни версии се променя подхода и дизайна придобива все по-голяма важност и значение. С оглед на това, какви са големите тенденции за уеб дизайн през последните години, сме подбрали 3 от най-важните.

Респонсив дизайнът ще се превърне в основен фокус при изработка на сайтове.

Разработване на мобилен сайт отделен от десктоп сайта е остарял и тромав подход. С навлизането на мобилни телефони, таблети и настолни компютри с различна резолюцияна екрана, става все по-трудно ефективното използване на екрана. Отговорът на този въпрос е е респонсив дизайна. Този дизайн "реагира" според размера на екрана и дава на потребителите възможно най-доброто оформление. Въпреки, че това не е нова концепция в уеб дизайна, той е този, който се превърна от първостепенно значение и движеща сила в изработката на сайтове за тази година и след това. Този сайт притежава респонсив(адаптивен) дизайн, ако вече не сте забелязали!

Плосък дизайн.

Друга промяна е установена с увеличаването на мобилното сърфиране, а именно че триизмерните ефекти са разсейващи и вредни за времето за зареждане. Те лесно грабват вниманието на потребителите и ги кара да губят фокус върху това, което уебсайта се опитва да промотира. Плоският дизайн в сравнение с триизмерните ефекти е по-опростен, но е по-ефикасен за потребителите. Като бонус, се намалява и времето за зареждане, което е много важно за мобилното сърфиране.

Типографията се превръща във важно уеб дизайн решение.

С възможността за зареждане на какъвто желаете шрифт и оформление типографията се превръща в доминираща черта на дизайна на даден уебсайт. Макар и да има голямо разнообразие от шрифтове, които да използвате, не всички от тях могат да се разчитат от всички устройства. Това ще накара дизайнерите да бъдат по-сдържани. По-голямата част от текстовото съдържание на сайта трябва да бъде убедително, четливо и с лесен за възприемане шрифт, така че потребителят да не се затормозява по време на четене. С по-големия избор на шрифтове дизайнерите ще могат да избутат типографията на по-преден план и да я направят един важен аспект при дизайна на сайтовете, без да правят компромис с времето за зареждане.

Този списък по никакъв начин не е всеобхватен, когато става въпрос за най-новите тенденции, които може да видим през тази година, но ние смятаме, че те ще бъдат някои от най-големите. Със Slavov Design Studio имате възможност да се възползва от тези тенденции и всякакви други, които възникват във времето. Свържете се с нас днес, за да актуализирате дизайна на Вашия сайт и да му дадете нов облик или да изработим за Вас уникален и качествен уеб сайт.