уеб дизайн студио

За вдъхновението и как да го открием, за да работим по-добре?

Както в ежедневието у дома, така и по време на работа е важно да намираме различни дейности и ситуации, които да ни вдъхновяват, за да бъдем по-креативни и да работим с удоволствие. В Slavov Studio това е много важно, защото нашият екип от млади и мотивирани хора – програмисти, уеб дизайнери и копирайтъри, има нужда да бъдe в хармония със своята творческа обстановка, не само физически на бюрото, но и умствено и емоционално. Това е един от начините работата ни да върви и да постигаме успехи. Въпреки това, понякога, когато най-малко очакваме, се случва сякаш цялата креативна нагласа изчезва изведнъж от нас. Усещането е много неприятно, защото там където някога идеите са бликали, внезапно всичко спира. Тази ситуация на мнозина се отразява шокиращо, дори може да предизвика момент на отчаяние, особено когато крайният срок е съвсем близо. Но приемете го като нещо нормално, част от нас, което може да търпи промени, стига да знаем как.

Всеки човек, независимо от сферата му на дейност - уеб дизайнер, артист, програмист, писател и т.н. се опитва да създаде нещо оригинално, различно, с което да впечатли околните. 

За да получите вдъхновение трябва да се научите да цените живота и малките неща в него, такива каквито са.  Важно е да чувствате и да имате ясна преценка за това, което трябва да свършите.

За да стимулират своята креативност, понякога хората предпочитат да изкачат някой връх или да послушат музика, за да отключат вдъхновението в себе си. Чистия въздух въздейства много на сетивата и прояснява мисълта.

Ние от Slavov Studio не обичаме посредствеността, а само онези неща, които имат смисъл, усещане и предизвикват емоция. Затова нашите дизайни оформят авторитетни и работещи уеб сайтове, водещи до изобилие от доволни клиенти. Ние работим по проекти, които харесваме, затова за нас е важно да дадем всичко от себе си, за да постигнем впечатляващи резултати.

Ето защо, решихме да напишем някои от нещата, които може да стимулират креативността Ви, които ни вдъхновяват и биха били полезни и за Вас.

  1. Създайте весел творчески безпорядък. Понякога в суматохата се ражда вдъхновението. Откривате нещо забравено изпод всички нахвърлени бележки, стари идеи, теми, списъци и т.н. Така Вие внезапно откривате нещо уникално, което може да използвате в своя проект. Превърнете работното си място в константно пространство, което да подхранва Вашето вдъхновение и креативност.
  2. Почерпете вдъхновение от хора, на които се възхищавате. Когато креативността Ви достигне дъното, то може да я накарате да изплува отново като обърнете поглед към някой, чиято работа харесвате. Отделяйте известно време на ден, за да прочетете различни статии на големи имена в бранша или да изгледате мотивационни видеа.
  3. Може би се нуждаете от почивка? Следването на строг график, в много от случаите може да бъде пагубно за Вашата креативност. Трябва да имате време, както се казва да заредите батериите и да освободите ума си от напрежението, стреса и вечното следване на крайния срок. Отидете на почивка, на някое тихо място и обърнете внимание на себе си. Това не означава, че се предавате, но понякога от почивката може всъщност да спечелите много повече в личен и професионален план. Тогава изведнъж вдъхновението ще Ви озари и ще се почувствaте страхотно.
  4. Отстранете рутината и направете нещо различно.  Ако постоянно правите едно и също за много дълъг период от време, то със сигурност обмислете варианта да промените нещата. Новите стимули, създават нови идеи. Опитайте, като хапвате на обяд на различно място, прибирате се у дома по друг път или промените работното си място за през деня. Ако имате тераса в офиса или градина, излезте там на въздух и работете на спокойствие и прохлада. Може дори да се преместите в друга стая, ако смятате, че това ще окаже благоприятно влияние на Вашата идейност.
  5. Общувайте активно! Това е много важно, защото то събужда сетивата, кара Ви да се усмихвате, да споделяте идеи помежду си и така да стимулирате своя креативен потенциал.  Не забравяйте, че сме хора и имаме нужда от активен социален живот, а не да позволяваме ежедневието да ни убива.
  6. Слушайте мотивационни речи. В днешно време интернет е преизпълнен с клипове, цитати и сентенции. Послушайте музика или прочете някоя вдъхновяваща реч или текст и заредете сетивата си с нови идеи.
  7. Спортувайте! Знаете, че физическото натоварване е един от най-добрите начини да се преборите със стреса. С унищожаване на стреса идва доброто настроение, спокойствието и разбира се приливът на енергия към всички части на тялото. Така вдъхновението ще дойде от само себе си. То е част от Вас, никога не си е отивало, просто трябва да намерите начин да го подхранвате. Така със сигурност ще се върнете на работа свежи и готови за действие.

Ако търсите уеб дизайн агенция, която да Ви даде идеи за изработване на работещ уеб сайт, не се колебайте да ни потърсите. Ние сме мотивиран екип, който винаги търси новото и по-доброто, за да отговори на Вашите изисквания.