уеб дизайн студио

Защо Ви е нужен уеб хостинг?

Много хора смятат, че регистрацията на име на домейна е достатъчно, за да получите активен уеб сайт. Това, което не могат да разберат е, че домейна е само име, с което да Ви разпознават. За да получите активен уеб сайт в интернет, трябва да го хоствате някъде.  А уеб хостинг компаниите правят Вашият сайт достъпен от всеки в мрежата.

В основата на уеб хостинга е това, че купувате уеб сървър за съхранение на файловете на уебсайта. Когато купувате хостинг за интернет сайт, можете да наемате сървър пронстранство, където тези файлове да бъдат поставени. Така че всеки път, когато някой иска да погледне Вашият уеб сайт, въвеждайки Вашият домейн, той ще се насочи към Вашият сайт. Можете да направите изграждане на уеб сайт на собственият Ви компютър, но ако не го качите на хостинг сървър, той никога не може да бъде достъпен от всеки.

Хостинг компаниите обикновенно таксуват за услугите, които предоставят. Вие също можете да имате собствен пълноценен сървър, но основната разлика между инвестиране в свой собствен сървър и използването на хостинг компания е, че проектирането на Ваш собствен сървър вероятно ще Ви струва скъпо. За да настроите сървърът, ще Ви е необходим мощен компютър с добър процесор, много RAM и операционна система като Linux. Също така Вие трябва да имате технически умения да управлявате и настроите сървъра.

Когато наемате хостинг компания, тя ще управлява всички нужни процеси, включително поддръжката и ремонта на сървърите. Така че основното предназначение на хостинга е да направи живота Ви по-лесен, като Ви спестява неудобства.

Има на разположение множество хостинг компании, а ние Ви съветваме да направите едно проучване преди да закупите хостинг услуга. Можете да намерите подходящият план за Вас на достъпна цена. Не се подвеждайте да закупувате повече от това, което в действителност се изисква. Винаги има вариант да обновите Вашият хостинг план, ако Вашият сайт започне да генерира оргомно количество трафик.